SENAD GOSTUJUĆI NA HRT-u IZAZVAO ZEMLJOTRES: Pogledajte kako se nagovorio Hrvatima zbog...

SENAD GOSTUJUĆI NA HRT-u IZAZVAO ZEMLJOTRES: Pogledajte kako se nagovorio Hrvatima zbog potkopavanja Bosne…

144
0
SHARE

Gost emisije Nedjeljom u 2 na HRT-u kod Aleksandra Stankovića bio je Senad Hadžifejzović, vlasnik Face TV, koji je u hrvatskim medijima postao popularan nakon pisma predsjednici Kolindi Grabar Kitarović i svađe sa Zoranom Šprajcom, voditeljem RTL-a.

Imao je samo 12 godina kada mu je objavljen prvi tekst u novinama. Kaže da je novinar, ne i voditelj i vlasnik televizije – samo novinar! Tvrdi kako mladima nedostaje elana i spremnosti na odricanje, jer vjeruju kako je biti novinar samo biti zvijezda.

Hadžifejzović tvrdi da nije pesimist i kako se ne treba se osvrtati za lošim ljudima. Uzeo je za primjer poplave, koje su mu fascinantne… Navodi slanje paketa u ratu među zaraćenim stranama, a kada se krene se naprijed, pokaže se volja i snaga, a onda neko iznutra ili iz komšiluka to pokvari, piše Index.

Šta je Kolinda pokvarila?

Voditelj Stanković ga je upitao – je li Kolinda nešto pokvarila, pa su njega zamrzili?

Hadžifejzović je ustvrdio da su to bile samo burne reakcije:

– Začudilo me to, decenijama poentiram na bitne događaje, imao sam puno boljih pisama, ali je ovo izazvalo reakciju jer je bilo tako u naboju?!

Dodao je i kako on ne mrzi, iako je pokušao – najdalje što može ići je prezir.

Potom je Stanković postao nekoliko pitanja o situaciji sa Kolindom i Šprajcom:

– Volite li previše Kolindu kad pišete da je senzualna i treba joj terapija, pa da je plavuša, pa izaziva tradicionalno muška osjećanja. Je li bilo seksistički ili je bio samo humor?

Vlasnik FACE TV je odgovorio:

– Bio je sarkazam. Ako se na hrvatskom jeziku za seks kaže fizikalna radikalna terapija, ne mrdam iz Zagreba. Ako je to ta situacija, ja sam onda seksualni manijak. Opušta me to… Bitno u pismu je ovo: poručujem joj i kažem – ne može, draga predsjednice, vjera postati radikalna nego grupe, pojedinci i organizacije!

Doživio sam satisfakciju kad je Kolinda u Večernjaku to doslovce ponovila. Čak je otišla korak više i približila islam i kršćanstvo i istakla zajedništvo. Ali zašto je ta priča odjednom otišla, i ta priča o seksizmu, ne znam, je li to neki novinar napisao, pa su svi ostali samo iskopirali.

Obrazovana, svjetska cura

Objasnio je i pravu poentu svog pisma:

– Ko god je to uradio sakrio je pravu poentu pisma, a to je da kada se god skupi neko političko smeće u neki kontejner u Hrvatskoj, Srbiji a možda i Crnoj Gori, to se donese i istrese u BiH. Kad se skupe neke političke fekalije u kantu, one se donesu u Bosnu i Hercegovinu i istresu ih tamo!

Zaključio je kako BiH neko želi razvaliti:

– Zašto smo mi stalno pod optužbom? Zašto smo nestabilna država? Decenijama nas optužuju, pa se zavadimo…Pustite nas malo, stalno neka optužba i sumnja. Rat se još vodi za teritorije. Svako ima svoje političke ciljeve, neko hoće da tu zemlju razvali. Od zemalja u regionu Hrvatskoj je u najvećem interesu stabilna BiH.

Nastavio je i komentar o Kolindi:

– Da je predsjednik Izetbegović rekao to što je predsjednica Kitarović kazala ja bih ga kao novinar spržio. Onako, kao CD bih ga spržio. Na kojoj obrazovnoj razini to čovjek kaže? Siguran sam da je obrazovana, svjetska cura, svjesna svoje pozicije, i onda, u skladu s tim, idu i takvi komentari.

Šta reći o Šprajcu?

Potom je Stanković nastavio razgovor o Šprajcu:

– Kako je došlo do obračuna sa Zoranom Šprajcom? Je li to bilo mužjačko nad..bavanje?”

– Nisam mu htio odgovoriti, jer je bio neduhovit. Odgovorio sam zbog stećka. Ne diraj mi stećak! Ako nemaš odnos prema grobu Jovanovića i Šprajca, mi imamo. Srbi, Bosanci, Hrvati, to je naš simbol! Kako to da vam je simbol nadgrobni spomenik? Je. Svi imamo isti odnos prema njemu, svi se tučemo oko njega. On je naš!

Stanković je upitao je li mu odgovorio zbog komentara da nije duhovit, na što je Hadžifejzović odgovorio:

– Nisam ni htio biti duhovit. Šta reći o Šprajcu – nije novinarstvo dobra najava, dobra odjava, dobar gard sa 100 kila, turbo glas. Treba imati i znanje. Novinarstvo je znanje. On ga nije imao, jer da je imao ne bi uvrijedio stećak. Žao mi je što je to uradio, da je bio duhovit ne bih mu odgovorio.

Josipović je bio mudar

Voditelj NU2 upitao je svog gosta i je li istina kako je rekao za predsjednika Josipovića da je dosadan:

– I on je rekao jednu strašnu rečenicu, rekao je kako u susjedstvu ima mnogo muslimana… Tada je sva država odreagirala i potez predsjednika Josipovića je bio mudar. Pretpostavljam zbog savjetnika. Najveća greška je što se ovi na vlasti okružuju slabijima od sebe.

Bili smo na Pantovčaku i snimili intervju. Sve to je splasnulo, bili smo mirni, a on je objasnio što je rekao.

Pad kraljice Balkana

Dodao je još jedan komentar oko predsjednice Hrvatske:

– Oko Kolinde, ja sam nju doživio bolje kao promjenu od većine Hrvata. Dobra je promjena poslije Josipovića. Žensko, plava, lijepa je, zgodna žena i onda je napravila potez veličanstven prema našoj zemlji. Majke Srebrenice su je primile i stavila je maramu, stavila je šamiju! I onda su je te žene, koje su izgubile po 5-6 sinova, proglasile kraljicom Balkana! Ona je, kao katolkinja, sa svojom skrušenosti bila tamo kao muslimanka. I poslije toga ode i kaže to što kaže…

faktor.ba

Uključi se u diskusiju

komentari

SHARE