NEKADA SU SA OVOM ZEMLJOM RATOVALI: Danas se Srpkinje tu prodaju za...

NEKADA SU SA OVOM ZEMLJOM RATOVALI: Danas se Srpkinje tu prodaju za 20 dolara, jer u Srbiji ne mogu da nađu posao…

137
0
SHARE
Nov. 30, 2002 - Athens, Greece - The oppression that suffer in everyday life the imigrants bursts on the prostitutes bodies and they exluded from their brothels, this was their explanation for the sign ''Only Greek'' on the door, Brothel in Metaxourgio District,Athens, Attica, Greece., Image: 199950355, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - Archives

Devojke iz Niša, Kruševca, Vranja i Beograda već nekoliko godina unazad pohode gradove na Kosovu, gde svoje seksualne usluge naplaćuju – 20 dolara.

Prema saznanjima Novosti, prostititušu se pre svega sa pripadnicima Kfora, ali i sa Albancima, ne prave nikakvu razliku između njih, bitno im je jedino da su dobre platiše.

Devojke iz južne i zapadne Srbije obezbeđuju pojedini Srbi, koji imaju svoje pajtaše Albance na KiM, koji ih preuzimaju, obezbeđuju smeštaj i hranu ali i klijente.

– Najviše Srpkinja ima u hotelu “Grand” u Prištini, ali uveče mogu da se vide i na ulicama, gde otvoreno nude svoje usluge – priča nam Vranjanac, dobro upućen u trgovinu ljudima na Kosovu.

Sagovornik “Novosti” ukazuje da su poslednjih godina Albanci premestili prostituciju u okrilje privatnih domova i poslovne pratnje, kako ne bi bili otkriveni.

– U poslednje vreme mnogo mladih Beograđanki dolazi individualno na Kosovo, smeste se u hotel i krenu da unovčavaju najstariji zanat na svetu. Upravo one su spustile tarife za seksualne usluge sa 50 na 20 dolara – priča čovek iz Vranja.

Devojke iz Srbije, kako objašnjava, prilikom prostituisanja ne insistiraju da muškarac bude “zaštićen”. S druge strane, mlade Albanke, koje su počele ozbiljno da konkurišu devojkama i Srbije, ne ulaze u krevet sa klijentom ako ne koristi zaštitu.

Naime, u izveštajima američkog Stejt departmenta, objavljenim minulih godina, navodi se da je Kosovo izvorišna, odredišna i, po svoj prilici, tranzitna zemlja za žene i decu koji su izloženi trgovini, u svrhu seksualne eksploatacije.

– Policija kontinuirano izveštava da je moguće da se interna trgovina, koja obuhvata i Srbe sa Kosova, dešava i na severu pokrajine – piše u jednom od izveštaja Stejt departmenta.

Zanimljivo je da je i jug centralne Srbije do pre nekoliko godina bio oaza trgovine belim robljem. Tada su na obećanja o lakoj zaradi dovitljivih makroa nasele mnoge devojke, starosti od 14 do 24 godine, iz Moldavije, Rusije pa i naše zemlje.

U Bujanovcu nam potvrđuju da su se preprodajom devojaka bavili zajedno i Srbi i Albanci, za koje ne postoji administrativna linija Srbije i Kosova, jer su i za vreme oružanih sukoba na ovom području “bratski” razradili švercerske kanale belog roblja.

Bila je i javna tajna da su na prostoru između Bujanovca i Velikog Trnovca, u tamošnjim kafanama i kafićima, radile konobarice koje su morale i “prekovremeno” da odrađuju “posao” u krevetu sa gostima. U jednom kafe-baru na periferiji Bujanovca radila je Bugarka koja je otvoreno priznala da je bila preprodavana pet puta.

Tvrdila je da joj nije loše, jer je zarađivala dosta novca, a zadovoljne su bile i njene gazde. Srbi i Albanci, trgovci belim robljem, zarađivali su svojevremeno na ovim poslovima do stotinu hiljada dolara mesečno, dok su se devojke preprodavale, zavisno od izgleda i starosti, od 1.000 pa do 3.000 dolara.

Vrbuju se po kafićima 

Na meti srpskih makroa, koji sarađuju sa albanskim kolegama sa Kosova, najčešće su mlade devojke u siromašnijim gradovima na jugu Srbije. Kako saznajemo, njih “tipuju” po kafićima, gde su one ionako spremne da završe u krevetu sa svakim muškarcem koji im plati par pića. 

Vrbuju ih obećanjima da će da rade kao konobarice ili hostese na Kosovu. Kada ih predaju kolegama sa KiM, ubrzo se devojke prebacuju kolima do mnogih diskoteka i klubova, gde se primoravaju na prostituciju.

Izvor: blic.rs

Uključi se u diskusiju

komentari

SHARE