JEZIV VIDEO| Ovaj čovjek se mislio samo malo zabaviti: Pogledajte kako ga...

JEZIV VIDEO| Ovaj čovjek se mislio samo malo zabaviti: Pogledajte kako ga je raznio bik…

86
0
SHARE

Jedan mladić ozbiljno je ozlijeđen nakon što ga je bacio u zrak 400kg težak bik. Nakon udarca ostrao je ležati nepomičan i bez svijesti. Stravični trenutak dogodio se tokom utrke bikova u meksičkom gradu Xicu u petak.

Snimak načinjen mobitelom pokazuje čovjeka koji u napadu ludila pokušava prijeći ulicu dok jedan bik pokušava sustići drugog. Momak je vidio prvog bika no okrenuo je potom leđa ne sluteći da postoji još jedan.

Utrka s bikovima (španjolski encierro de toros, kraće encinerro) je španjolski običaj koji se održava u brojnim selima i u nekoliko gradova u Španjolskoj.

Encinerro predstavlja trčanje pred bikovima, kravama ili juncima u određenim ulicama grada ili sela čiji su prilazi zatvoreni.

Trčanje se na kraju završava ulaskom u koridu (arenu za borbu s bikovima). Za razliku od koride, u kojoj sudjeluju samo profesionalci, u enscinerru može sudjelovati svatko tko želi, i nema direktnog nasilja nad bikovima. Primjerice i vuča za rep nije dozvoljena.

Najbolji trkači su oni koji uspiju trčati vrlo blizu bikov, bez da bi ih dodirrivali. Ozlijede trkača i bikova su uobičajene i česte. Trkačima se obično događa da padnu u budu pregaženi od bikova, ili da ih bikovi nabodu, a bikovima se dogodi da kliznu i padnu, ili da im se zaglave kopita na loše prepločenim ulicama.

Ovaj običaj je nastao tako što su prilikom premještanja bikova iz polja do klaonica mladići uskakali među njih kako bi se dokazivali svoju hrabrost ili muškost.

Na encierrima se obično odredi jedna ruta kroz grad kroz koju trka prolazi, a okolne ulice se zatvore. Obično se nastupa 6 bikova koji prije podne trče u encinerrima a poslije podne slijedi koridama.

Dozvoljena starost osoba za trčanje razlikuje se od grada do grada. Primjerice u San Sebastian de los Rejes dozvoljava se sudjelovanje osobama od 16 godina pa na više. Uglavno dozvoljeno je samo odraslim osobama sudjelovanje.

Uključi se u diskusiju

komentari

SHARE