Facebook ptica za kojom su svi poludeli: Svi je masovno šeruju, evo...

Facebook ptica za kojom su svi poludeli: Svi je masovno šeruju, evo šta ona znači

842
0
SHARE

Trash Dove, stiker ljubičaste golubice koja pomera glavu gore-dole, zaludela je Facebook i ostale društvene mreže. Korisnici masovno objavljuju stikere ove ptice gde god im se za to pruži prilika, a ovaj trend potekao je iz Azije.

Trash Dove je prvenstveno postala popularna na Tajlandu, gde je za samo nedelju dana preuzeta više od četiri miliona puta.

Tačan razlog zbog kojeg ljudi objavljuju ove stikere nije poznat. Neki kažu da golubice u tajlandskoj kulturi simbolišu prijateljstvo, dok je drugima jednostavno zabavna jer Trash Dove mahnito pomera glavu gore-gole. Takođe, postoji i teorija da slika ove ptice simboliše ljude koji nisu u vezi i boluju od neuzvraćene ljubavi.

Ljubičastu golubicu nacrtao je još u septembru 2016. godine dizajner Sid Vajler , ilustrator iz Floride, ali je komplet stikera napravljen tek u januaru ove godine, piše “BBC”.

Od kompletnog seta stikera ljubičaste golubice, najviše se istakao onaj na kojem ptica mahnito pomera glavu gore-dole.

Naravno, ovaj trend proširio se i na ostatak planete, pa sada korisnici Facebooka masovno objavljuju sliku ljubičaste golubice gde god stignu.

Kao i svaki trend koji postane masovan na Facebooku, i ovoga puta potpisuju se peticije u pokušaju da se skinu Trash Dove stikeri sa Facebooka, ali i čitavog interneta.

Da li ste i vi na svojim profilima objavljivali ljubičastu golubicu?

(Telegraf.rs)

Uključi se u diskusiju

komentari

SHARE