Američka ambasada u BiH napala Čovića: Ovo je baš žestoko!

Američka ambasada u BiH napala Čovića: Ovo je baš žestoko!

1437
0
SHARE

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović izjavio je jučer u programu Hrvatske radio-televizije da je takozvani treći entitet realna mogućnost za BiH i da o tome treba razmišljati.

”Ja mislim da bi to bilo rješenje koje bi bilo prihvatljivo svima”, rekao je Čović gostujući na Hrvatskoj radio-televiziji.

Komentar na ovu Čovićevu izjavu je stigao od Ambasade SAD u BiH. Odgovor iz Ureda za odnose s javnošću Ambasade SAD u BiH prenosimo u cjelosti:

Jasna poruka
“Stav SAD o ovom pitanju je poznat i ostaje nepromijenjen. SAD su posvećene principima Dejtonskog mirovnog sporazuma – Bosni i Hercegovini kao demokratskoj, multietničkoj, suverenoj i nezavisnoj državi sa dva entiteta, tri konstitutivna naroda, te sa neupitnim teritorijalnim integritetom.

Mi odlučno odbacujemo bilo kakvu daljnju geografsku podjelu BiH, uključujući i mogućnost formiranja trećeg entiteta, te se snažno protivimo reorganizaciji zasnovanoj na etničkim principima”, navedeno je u reakciji Ambasade SAD u BiH.

Tako su Amerikanci koji ruku na srce, imaju i dalje ogroman uticaj u BiH, začepili usta Čoviću koji posljednjih sedmica zaista divlja sa svojim izjavama. Nadati se da će se sada opametiti…

Izvor:Bhdijaspora.net

SHARE