Vlasnik izubijao i živo zakopao štene hrvatskog ovčara, pas se probudio i...

Vlasnik izubijao i živo zakopao štene hrvatskog ovčara, pas se probudio i vratio zlostavljaču

3122
0
SHARE

Podivljali starac iz naselja Velika sirotog je psa zatukao čekićem. Kada se pas od teških ozljeda onesvijestio, Zaharija ga je zakopao misleći da je mrtav. No, nesretno štene ipak se probudilo. Šapicama se nekako uspio otkopati iz groba u kojem je bio živ zakopan. Iako mu je “vlasnik”, ako ga se tako uopće može zvati, nanio teške bolove i ozljede, dobri pas učinio je ono što psi uvijek rade – pokazao nevjerojatnu razinu ljubavi i odanosti te se i takvom, poludjelom starcu – vratio,prenosi 24sata.

O svemu je izvijestila lokalna udruga Sirius koja se bavi zaštitom životinja. po njihovim informacijama, starac se ni nakon što je vidio što je učinio nije pribrao, već je s psom otišao kod veterinara i pokušao ga eutanazirati.

Sudovi blagi prema zlostavljačima
Policija je obaviještena o slučaju te su protiv muškarca podnijeli posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu. Iako starcu prijeti zatvorska kazna zbog mučenja nesretne životinje, teško da će ju dobiti, jer hrvatski sudovi u pravilu pokazuju nevjerojatnu blagost prema mučiteljima životinja, pa čak i kod ovako ekstremnih slučajeva.

Iz udruge Sirius pozvali su one koji žele udomiti ozlijeđenog psa da se jave na telefon 091/728 8464 (Gordana). Kažu da starac u dvorištu ima još jednog psa koji je također trenutno životno ugrožen, jer nikad se ne zna kad će i na njega nasrnuti, pa se i za tog psa traži udomitelj.

Izvor:newsblic.ba

Uključi se u diskusiju

komentari

SHARE