NAPRAVLJEN PLAN ZA RAT: Kolinda sprema napad na Srpsku!

NAPRAVLJEN PLAN ZA RAT: Kolinda sprema napad na Srpsku!

22566
0
SHARE

Napravljena je karta napada na Republiku Srpsku, saznaje „Alo!“, a iza tog plana i rušenja njenog predsednika Milorada Dodika, prema rečima izvora, stoji država Hrvatska preko svojih hercegovačkih organizacija koje ubeđuju Bošnjke da pokrenu prvu akciju!

Situaciju dodatno čini ozbiljnom to što su Sandžak, Kosovo i Albanija prepuni radikalnih džihadista, koji jedva čekaju ovakav scenario.

– Grupa „Bošnjaci” nedavno je na svojoj stranici na društvenoj mreži Fejsbuk objavila kartu BiH sa smernicama i detaljnim planom u kojem su izložili kako vojnim snagama ugasiti Republiku Srpsku u slučaju održavanja referenduma ili neuspeha rušenja Dodika! NJima vetar u leđa daje i američka ambasada u BiH, ali rade i u saradnji sa hrvatskim obaveštajnim službama – otkriva izvor.

On navodi da ta karta predstavlja uputstvo kako bi se RS mogla vojnim snagama potpuno „ugasiti za sva vremena i BiH vratiti stari ustav”.

– Plan je jasan, bio bi realizovan ukoliko bi Milorad Dodik pokušao referendumom nasilno da otcepi RS, odnosno ukoliko ga ne sruše sa vlastu u RS. Postoji čak i uputsto koje je izradila hrvatska vojna bezbedonosnosna služba, u kojem se kaže: „Potrebno je nekoliko hrabrih momaka koji bi se uputili prema reci Drini i minirali te detonirali ono što su minirali, to jest rušenje svih mostova prema Srbiji, dalje presecanje koridora kod Brčkog te odvajanje referendumaša na dva dela, čuvanje koridora kao što su ga oni držali tokom rata – kaže izvor.

Izvor iz bezbednosnih krugova otkriva i da u planovima ovih vojnih akcija stoji i kako iz Goražda treba dejstvovati na tromeđu BiH, Crne Gore i Srbije i time odvojiti istočnu Hercegovinu od istočne Bosne.

– Nakon toga bi Krajišnici i formacije iz donjovrbaske regije udarili na Mrkonjić Grad, te, kako kažu, time skratili sam front za nekoliko kilometara granice. Pomenute koridore i kote držali bi, kako se navodi, dok zvanična Banjaluka ne pristane na zahteve federalaca – završava on.

Politički analitičar Saša Borojević saglasan je da je situacija ozbiljna.

Uključi se u diskusiju

komentari

SHARE