Ministrica građevinarstva Srbije žestoko odgovorila Kusturici: Nije u redu da jedan umjetnik...

Ministrica građevinarstva Srbije žestoko odgovorila Kusturici: Nije u redu da jedan umjetnik laže

5773
0
SHARE

Zorana Mihajlović, ministrica građevinarstva Srbije oštro je reagirala na izjavu režisera Emira Kustrice nakon što je doživio saobraćajnu nesreću. Kusturica je najme rekao kako su za nesreću krivi traljavi putari.

Ministrica Mihajlović oštro je odgovorila da režiser Kusturica laže i da je za saobraćajnu nesreću koju je imao na petlji Ljig kriv njegov vozač, a ne traljavost putara!

I dok Kusturica poslije udesa koji je doživeo čak razmišlja i o tužbi jer tvrdi da putari nisu dobro obilježili krivinu, Mihajlović za Kurir navodi da su njegove optužbe ravne „scenariju za triler film“.

– Nije u redu da ozbiljan čovjek, još i umjetnik, govori neistine i da optužuje druge za nemar i nepažnju svog vozača. Možda je njegova priča dobra za scenario za triler film, ali u realnom životu i na putevima treba da se poštuju signalizacija i znakovi pored puta. Mi smo vrijedna i ozbiljna vlada, činimo sve da gradimo moderne puteve i borimo se svaki dan za bolji imidž Srbije – kazala je Mihajlovićeva, a odgovornost je u saopćenju odbacilo i Ministarstvo građevinarstva na čijem je čelu.

– Neprijatno smo iznenađeni reakcijom Kusturice i paušalnim optužbama o „bahatosti i nestručnosti“ putara, jer je činjenica da je privremena devijacija na petlji Ljig, na trasi Koridora 11, izgrađena u skladu sa zakonom i važećim propisima, da ima sve neophodne dozvole i da je opremljena propisanom saobraćajnom signalizacijom, koju je provjerio i MUP. Ne možemo da prihvatimo da bilo ko iznosi optužbe na osnovu neprovjerenih i netačnih informacija, kojima šteti ugledu sektora saobraćaja – navodi se u saopćenju.

avaz.ba

Uključi se u diskusiju

komentari

SHARE