Majka monstrum iz Zagreba: I policajci plakali od muke kad su vidjeli...

Majka monstrum iz Zagreba: I policajci plakali od muke kad su vidjeli šta je radila rođenom djetetu

7138
0
SHARE

“Uopšte nije marila je li dobro, šta će jesti i piti te treba li ga oprati. Osim što je nemoćno dijete tukla i psovala, često ga je noću ostavljala samo i bez ikakvog nadzora. Zagrepčanka (24) svoje je dijete zlostavljala od prvog dana rođenja te ugrožavala njegovu sigurnost i razvoj.”

Ovako su u Državnom tužilaštvu Hrvatske opisali teški slučaj maltretiranja i zanemarivanja djeteta u jednom zagrebačkom naselju, piše “24sata“…

I samim tužiocima teško je bilo slušati što je sve dijete moralo trpjeti. Njegovo neprekidno plakanje u utorak su čule komšije koji su odlučili stati na kraj višegodišnjem zlostavljanju. Nakon zadnje anonimne prijave, policijska patrola ipak ga je uspjela oduzeti majci koja ga je oko ponoći tukla na ulici. Dijete staro tek nekoliko godina čupala je za kosu i prijetila kako će ga baciti pod automobil.

“Hoćeš da te ubijem, majku ti je***! Sad ću te pod auto bacit’, p*** ti m*******”, vrištala je izvan sebe 24-godišnjakinja, dok se dijete treslo i drhtalo od plača i straha. Njeno izbezumljeno vikanje probudilo je komšije iz nekoliko zgrada, a hrabro joj se suprotstavila čitateljica “24sata” koja se nakon drame javila u redakciju. Bila je na ulici s ostalim komšijama koji su čekali da policija smiri rastresenu majku. Ali svaki put kad bi joj se neko približio, ona je počela tući i sebe i dijete.

Kako piše u izvještaju tužilaštva, u jednom trenutku se s djetetom u naručju bacila u zid te ga je tako povrijedila. Nakon što su je uspjeli svladati, prisilno su je smjestili na psihijatrijski pregled i liječenje. Dijete je u naručje uzela baka i tek je tada, navodno, prestalo plakati. Međutim, baka za komentar nije bila raspoložena. Njena kći će zbog zlostavljanja idućih mjesec dana provesti u istražnom zatvoru Remetinec. Ondje će ostati jer postoji opasnost da utiče na svjedoke i jer bi mogla opet napasti.

Dijete je privremeno nakon napada zbrinula porodica, nakon dojave policije, radnici Centra za socijalnu zaštitu oduzeli su ga. Za prvu ruku smjestili su ga u udomiteljsku porodicu.

“Hvala Bogu da je dijete sigurno. To je jedino sad važno”, rekla nam je jedna od svjedokinja zlostavljanja.

Policajce je sve teško pogodilo.

Među policajcima koji su radili na slučaju ima roditelja kojima je to teško palo. Uspjeli su svladati majku, a zbog zaštite djeteta nisu komentarisali ovaj stresni slučaj.

Izvor:haber.ba

 

Uključi se u diskusiju

komentari

SHARE