ISPOVEST ŽENE KOJA JE ALERGIČNA NA SPE*MU: Moj život je živi užas

ISPOVEST ŽENE KOJA JE ALERGIČNA NA SPE*MU: Moj život je živi užas

2633
0
SHARE
Ona ima izuzetno redak poremećaj koji je teško prepoznati. Sličan je vaginalnim infekcijama, pa se žene često pogrešno leče. Alergen je u samo spe*mi što od života pravi prilične poteškoće

Devojka, koja se predstavila pod pseudonimom Laura, napisala je pismo za portal Broadly, da bi pomogla drugima da shvate šta im se događa.

Ona ima 30 godina, a pre tri godine saznala je da je alergična na spe*mu. Kaže da nije ništa primetila ranije iako je bila se*sualno aktivna od svoje 17. godine.

 – Sa 25 godina upoznala sam svog prvog ozbiljnog dečka. Odlučili smo da nećemo da koristimo kondome. Tada sam primetila da, ako se ne istuširam odmah posle se*sa, u roku od pet minuta koža mi pocrveni, kao da me je neko išarao crvenim flomasterom. Išla sam kod lekara, postavljala pitanja, ali smislenog odgovora nije bilo. Pokrenula sam potragu na internetu. Ispostavilo se da sam alergična na spe*mu –  napisala je ova mlada žena. 

Shutterstock

Kada je saznala šta joj je, otišla je kod lekara, uzela uput za dalja ispitivanja, dok joj se lekar smejao u lice.

“Saznala sam da antihistaminici mogu da ublaže reakcije, ali dugoročno ili da se suzdržavam od se*sa, koristim kondome ili da idem na desenzibilaciju. To bi značilo da treba da budem izložena alergenu da bi vremenom postalo tolerantna na njega. Moja dijagnoza nametnula mi je dodatna pitanja, kako ću ostati u drugom stanju. Jako sam zabrinuta, ali sam saznala da ću u nekoim uslovima, pod strogim nadzorom lekara ipak moći da imam decu. Moja alergija je zbog preosetljivosti na proteine u muškoj spe*mi. Osim crvenila može da se pojavi bol, svrab i peckanje u intimnom području. Pojavljuje se u rasponu od deset do trideset minuta od odnosa , a simptomi traju i nekoliko sati ili nekoliko dana. Kod nekih žena simptomi su slabije izraženi i isključivo se javljaju na intimnom području, dok kod drugih reakcija može biti toliko jaka da imaju problema sa disanjem”.

informer.rs

Uključi se u diskusiju

komentari

SHARE