HSP: Novalić širi lažni optimizam o otvaranju 50.000 novih radnih mjesta

HSP: Novalić širi lažni optimizam o otvaranju 50.000 novih radnih mjesta

1138
0
SHARE

Hrvatska stranka prava (HSP) začuđena je izjavama federalnog premijera Fadila Novalića o otvaranju 50.000 novih radnih mjesta, saopćeno je iz te stranke.

– Novalić na sve moguće načine, pa i neistinama, širio lažni optimizam o novim upošljavanjima i boljem životu samo što mi to građani nikako da vidimo. To, nažalost, ne vide niti statistički podaci, jer je godinama prosječna plaća u Federaciji BiH oko 830 KM i nikako da se povisi – piše u saopćenju.

Iz HSP-a navode kako čudi i izjava federalne ministrice finansija Jelke Milićević da je finansijska situacija u Federaciji BiH stabilna.

– Ministrica Milićević nije pokazala umješnost u poslu u dobivanju povoljnijih kreditnih sredstava za investicije i popravku ekonomije, nego se uhvatila postojećih izvora finansiranja i abnormalnog administrativnog aparata namećući nove namete i opterećenje na privredu. Skoro svakodnevnim izmjenama računovodstvenih pravila, tipa uvođenja dnevnih radnih listova ili šihtarica i oporezivanja toplih obroka, bez ikakvih smislenih ekonomskih teorija, što bi se reklo, “prelijeva iz šupljeg u prazno” – poručili su iz HSP-a.

Izvor:avaz.ba

Uključi se u diskusiju

komentari

SHARE