Div iz Bosanske Dubice ne može proći ni kroz jedna vrata

Div iz Bosanske Dubice ne može proći ni kroz jedna vrata

9556
0
SHARE

Senad Krivdić (21) iz Bosanske Dubice s visinom od 212 centimetara poljuljao je titulu Hercegovaca, zvanično najviših ljudi na svijetu, i pokazao da i u Bosanskoj Krajini ima onih koji mogu “dodirnuti” oblake.

Senad ne igra košarku, mada je ponuda bilo napretek, već uspješno studira na Tehnološkom fakultetu u Banjoj Luci. Već je treća godina na biotehnološko-prehrambenom smjeru i s prosjekom 9,30 uspješno gazi dalje, prema masteru. A što se visine tiče, priča da je uvijek bio najviši u razredu.

u-ravni-s-kucicom-za-ptice

– U osnovnoj i srednjoj školi, a sad i na fakultetu. Svi su visoki u porodici, s očeve strane nešto viši nego s majčine. Visina ima i određenih prednosti, nemoguće je ostati neprimijećen i biti “nevidljiv”, lakše se upoznaješ s ljudima, mada se ja lično nešto ne volim isticati. Nisam takav tip – iskren je Krivdić.

Zbog visine se pred sve i jednim vratima mora saginjati i to je već postalo refleksno. Problem ima  kada kupuje garderobu, jer su rukavi i nogavice po pravilu kratki.

senad-se-zove-u-branje-zove

– Tu se uvijek slatko ismijem s prodavačima koji pokušavaju da mi pomognu – kaže Krivdić, koji svakog vikenda putuje kući u Bosansku Dubicu da bi pomogao roditeljima na imanju.

Smatra da je to dobro zbog radnih navika i odgovornosti.

Njegova visina ima prednosti i kad nešto treba ubrati, poput cvjetova zove. Za one na vrhu stabla obavezno se zove Senad.

Izvor:avaz.ba

Uključi se u diskusiju

komentari

SHARE